Έκρηξη σε καφετέρια στο Περιστέρι: Επαγγελματικό χτύπημα – Τα σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές

Δύο εμπρηστικούς μηχανισμούς από γκαζάκια και κροτίδες τοποθέτησαν οι άγνωστοι στην καφετέρια στην οδό Βενιζέλου στο Περιστέρι τα ξημερώματα.

Ήταν μάλιστα τόσο επαγγελματικό το χτύπημά τους, που φρόντισαν μόλις έγινε η έκρηξη και πριν φτάσουν τα πρώτα περιπολικά της αστυνομίας και τα πυροσβεστικά να αρπάξουν από το κατάστημα το καταγραφικό μηχάνημα το οποίο ενδεχομένως να είχε αποθηκεύσει όλες τις κινήσεις των δραστών.

Μάλιστα, οι Αρχές θεωρούν ως πιο πιθανό αρχικά να παραβίασαν την πόρτα του καταστήματος να εντόπισαν το καταγραφικό μηχάνημα και αφού το πήραν μαζί τους να τοποθέτησαν τους εμπρηστικούς μηχανισμούς.

Οι Αρχές ασφαλείας αρχίζουν να προβληματίζονται για την ύπαρξη οργανωμένου κυκλώματος ανθρώπων της νύχτας στο Περιστέρι καθώς είναι το πέμπτο περιστατικό μέσα σε λίγους μήνες όπου άγνωστοι κάνουν επίθεση σε καφετέριες στο Περιστέρι με εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Κάποιες φορές μάλιστα, έχουν χρησιμοποιηθεί ακόμα και χειροβομβίδες.

Οι αστυνομικοί δεν είναι ακόμα σε θέση να απαντήσουν αν πρόκειται για προειδοποιητικά μηνύματα που στέλνουν στους ιδιοκτήτες των καταστημάτων οργανωμένα κυκλώματα της νύχτας ενώ όλα δείχνουν ότι όλα τα χτυπήματα μπορεί και να συνδέονται μεταξύ τους.

Οι αστυνομικοί ψάχνουν τώρα υλικό από κάμερες ασφαλείας γύρω καταστημάτων για να δουν αν έχουν καταγραφεί κινήσεις των δραστών ενώ αναμένεται μέσα στην ημέρα να ληφθούν καταθέσεις από τους ιδιοκτήτες του καταστήματος.

πηγή: cnngreece