Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Καθαρή νίκη του Στ. Κασσελάκη – Τα αποτελέσματα

Στον β’ γύρο των εκλογών συμμετείχαν περισσότερα από 133.600 μέλη. Περίπου 8.750 μέλη ψήφισαν για πρώτη φορά αυτή την Κυριακή.

Οι κάλπες στα 538 τμήματα άνοιξαν στις 8 το πρωί και έκλεισαν στις 9 το βράδυ. H διαδικασία ήταν διαφοροποιημένη σε σχέση με τον α’ γύρο, καθώς αυτή τη φορά δικαίωμα ψήφου είχαν μόνο όσοι ήταν ήδη μέλη του κόμματος. Την προηγούμενη Κυριακή είχαν ψηφίσει περίπου 149.000 μέλη. Οι 106.000 ήταν παλαιά μέλη και 43.000 νέα.

Η καταγγελία Κασσελάκη και η απάντηση κομματικών πηγών
Το απόγευμα ο Στέφανος Κασσελάκης κατήγγειλε δημοσίως εφορευτικές επιτροπές, αφήνοντας αιχμές για «δικαιολογίες» σχετικά με την διαδικασία ταυτοποίησης μελών που είχαν εγγραφεί στον πρώτο γύρο. Λίγο αργότερα πηγές του ΣΥΡΙΖΑ που επικαλείται ο ΣΚΑΪ έκαναν λόγο για υπερβολική αντίδραση.

Οι ίδιες πηγές απέδωσαν το πρόβλημα σε ανθρώπινο λάθος, υποστηρίζοντας πως από τους 100.000 που είχαν προσέλθει για να ψηφίσουν μέχρι τις 6 το απόγευμα, περίπου 455 μέλη δεν βρέθηκαν αρχικά στους καταλόγους, αλλά το πρόβλημα λύθηκε λίγο αργότερα.

Η ΚΕΦΕ δέχτηκε εκατοντάδες τηλεφωνήματα διαμαρτυρίας, από τα οποία ταυτοποίησε 455, ενώ περίπου 500 άτομα έφτασαν σε εκλογικά κέντρα για να ψηφίσουν, παρότι δεν ήταν μέλη.

Πηγή: kathimerini.gr