Άκης Τσοχατζόπουλος: Η πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη! Τι λέει για την ζωή της χλιδής, τα σκάνδαλα, τα υποβρύχια και οι… θεωρίες συνομωσίας!

Η αλήθεια είναι πως αυτή την συνέντευξη την ήθελαν πολλοί… Η αλήθεια είναι πως είτε συμφωνεί κανείς, είτε διαφωνεί με τις θέσεις – τοποθετήσεις του Άκη Τσοχατζόπουλου, έχει αναμφισβήτητα ενδιαφέρον να τον ακούσει να μιλά μετά από τα τόσα χρόνια σιωπής και κυρίως; Μετά την πολυσυζητημένη αποφυλάκισή του!

Ο πρώην υπουργός ,λοιπόν, μετά από την στενή πολιορκία που δέχθηκε κι από τους ιθύνοντες του Alpha, αλλά κι από τον ίδιο τον Αντώνη Σρόιτερ, αποφάσισε να παραχωρήσει την πρώτη του τηλεοπτική, αποκλειστική συνέντευξη στο δημοσιογράφο του καναλιού της Κάντζας και στην “Αυτοψία”. Μία συνέντευξη-ποταμός – όπως την χαρακτηρίζει ο ίδιος ο δημοσιογράφος – η οποία θα βγει στον αέρα αύριο βράδυ (11.50μ.μ.).

Η συνάντηση των δύο ανδρών έγινε πριν από λίγες ημέρες στο Ζάππειο και εννοείται πως ο Άκης Τσοχατζόπουλος συνοδευόταν από την Βίκυ Σταμάτη. Ναι, η Βίκυ – όπως λέει και ο ίδιος χαρακτηριστικά -, είναι ο… φύλακας-άγγελός του και δεν θέλει να την αποχωρίζεται στιγμή.

Όπως μάλιστα, δηλώνει και ο κύκλος τους, αυτοί οι δύο άνθρωποι ήταν, είναι και θα είναι για πάντα μαζί, μιας και οι περιπέτειες που έζησαν όχι μόνο σου λέει δεν τους απομάκρυναν, αλλά τους έφεραν κι ακόμα πιο κοντά.

Έτσι, η κυρία Σταμάτη ήταν μαζί στην συνέντευξη και βρισκόταν πίσω από τις κάμερες σε… ετοιμότητα, μη τυχόν και χρειαστεί κάτι ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Λίγο πριν την προβολή της συνέντευξης έφτασαν στα χέρια μου μέσα από σχετικό δελτίο Τύπου του καναλιού, ορισμένα αποσπάσματα κι αν κρίνω απ ΄ότι έχει γίνει γνωστό μέχρι τώρα, σίγουρα αυτή η συνέντευξη θα προκαλέσει αίσθηση και θα σχολιαστεί από όλα τα Μέσα κάτι παραπάνω από… εξαντλητικά!

«Πλήρωσα το γεγονός ότι αγόρασα όπλα από τους Ρώσους και αυτό οι Αμερικανοί δεν μου το συγχωρούν. Πλήρωσα   τις αντιπαραθέσεις μεταξύ διεθνών συμφερόντων στο χώρο της ενέργειας» επισημαίνει ο Άκης Τσοχατζόπουλος και σπεύδει να συμπληρώσει:

«Δεν υπάρχει παγκόσμια ή διεθνής συνωμοσία αλλά εχθρικές ενέργειες κατά της Ελλάδας. Ούτε το δάχτυλο έβαλα στο μέλι, ούτε δωροδοκήθηκα»!

Φυσικά ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν και τα όσα λέει και για τον Κώστα Σημίτη και τον Γιώργο Παπανδρέου,ενώ δηλώνει χαρακτηριστικά: “Εγώ με τον Αντρέα Παπανδρέου δημιουργήσαμε το ΠΑΣΟΚ!

Η συζήτηση μεταξύ άλλων φτάνει και στις συνθήκες διαβίωσης στις φυλακές Κορυδαλλού και στους προπηλακισμούς που δέχθηκε από συγκρατούμενούς του, με τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας να επισημαίνει: «Ποτέ δεν βρέθηκα σε ωραίο κελί, ήμουν σε κανονικό. Πήγα στη φυλακή επειδή διώχθηκα πολιτικά από τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Κώστα Σημίτη… Ήταν και ο Βενιζέλος μέσα στη συνωμοσία μαζί με τον Σαμαρά τότε εναντίον μου με τα υποβρύχια».

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος εξακολουθεί να υποστηρίζει και να  επιμένει: «Δεν υπήρξε δωροδοκία, δεν υπήρχε καταγγελία, δεν υπήρχε διακίνηση αυτού του χρήματος, δεν βρήκαν καμία πληρωμή σε μένα, τίποτα».

Όσο για το τι λέει για το σπίτι στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου; «Η δική μου ζωή και της οικογένειάς μου είναι πάρα πολύ απλή και φυσιολογική. Ούτε πολυδάπανη, ούτε πολλά σπίτια», λέει και για πρώτη φορά παραδέχεται:

«Εντάξει έμενα στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου αλλά ήταν νόμιμη διαφανής έγκυρη αγορά. Πέντε φορείς είχαν ελέγξει την αγορά. Είχα πάρει δάνειο 800.000 ευρώ από την τράπεζα», ενώ μοιραία δεν καταφέρνει να το αποφύγει κι απαντά και για τον… περίπου “βασιλικό” γάμο του στο Παρίσι με τη Βίκυ Σταμάτη:

«Υπήρξε πολύς μύθος γύρω από όλα αυτά. Ένα δείπνο ήτανε με 10 άτομα στο ξενοδοχείο… Τη γυναίκα μου τη φυλάκισαν επειδή είναι η σύζυγός μου. Είναι παντελώς αθώα και πέρασε τρία ολόκληρα χρόνια στο ψυχιατρείο» λέει ο κ. Τσοχατζόπουλος.

Τέλος, θα τον δούμε να επιμένει πως το πρώτο δικαστήριο το οποίο τον καταδίκασε, ήταν στημένο! «Έχουμε υποστεί δίωξη» λέει ο πρώην υπουργός και καταγγέλλει ότι καταδικάστηκε έπειτα από ενέργειες υπηρεσιών ξένων χωρών, συμμαχικών, που όπως ισχυρίζεται συνεργάστηκαν με την ΕΥΠ και άλλα πρόσωπα…

πηγη: www.tlife.gr