Τσιρώνης: Να γίνεται καλλιέργεια κάνναβης από χρήστες για να παταχθεί το λαθρεμπόριο

Για υπό όρους νομιμοποίηση της ψυχαγωγικής κάνναβης έκανε λόγο ο Γιάννης Τσιρώνης, μιλώντας στο Καλημέρα Ελλάδα.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρθηκε στο υπό επεξεργασία νομοσχέδιο για την νομιμοποίηση της χρήσης και της καλλιέργειας της φαρμακευτικής κάνναβης, ξεκαθαρίζοντας ότι σε αυτό δεν υπάρχει πρόβλεψη για την ψυχαγωγική κάνναβη.

Εξέφρασε, ωστόσο, την άποψη ότι «οι άνθρωποι που κάνουν χρήση (ψυχαγωγικής κάνναβης), πρέπει να μπορούν να βρίσκουν την ουσία νομίμως, υπό τον αυστηρό έλεγχο της Πολιτείας».

Διευκρίνισε ότι αναφέρεται σε συγκεκριμένο αριθμό φυτών, ο οποίος θα καλλιεργείται κάτω από τον έλεγχο της Πολιτείας, για ιδιόχρηση.

Επιχειρηματολογώντας σημείωσε ότι με αυτόν τον τρόπο θα παταχθεί το λαθρεμπόριο, τονίζοντας παράλληλα ότι μέσω αυτής της οδού θα μειωθούν και οι εξαρτήσεις.

Ξεκαθάρισε επιπλέον ότι, αναφέρεται σε ενδεχόμενη νομιμοποίηση της κάνναβης και άλλων ουσιών που δεν είναι εξαρτησιογόνες.

Αναφορικά με τις εξαρτησιογόνες ουσίες, όπως τα οπιούχα, υποστήριξε ότι θα πρέπει να χορηγούνται με ιατρική συνταγή, ελεγχόμενα από τα νοσοκομεία.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλουγλου, που βρισκόταν στο στούντιο του Καλημέρα Ελλάδα, σημείωσε ότι παρά το ότι η καλλιέργεια και χρήση της ινδικής κάνναβης είναι υπαρκτό φαινόμενο σε πολλές χώρες του κόσμου, «στην Ελλάδα οι συνθήκες δεν είναι ώριμες». Τάχθηκε ωστόσο ξεκάθαρα υπέρ της νομιμοποίησης της φαρμακευτικής κάνναβης.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Οικονόμου σημείωσε ότι το νομοσχέδιο για τη φαρμακευτική κάνναβη θα εξεταστεί, ωστόσο στην περίπτωση που έρθει νομοσχέδιο για την ψυχαγωγική, «θα μας βρουν απέναντι».

antennanews