Τραμπ: Η Βόρεια Κορέα συμπεριφέρεται πολύ επικίνδυνα, κάτι πρέπει να γίνει

Στο επίκεντρο της κριτικής του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ μπήκε εκ νέου η Βόρεια Κορέα μετά την εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου από την Πιονγιάνγκ την ημέρα εορτασμών της 4ης Ιουλίου. Η Βόρεια Κορέα επιδεικνύει πολύ «επικίνδυνη συμπεριφορά», τόνισε ο Τραμπ από τη Βαρσοβία, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.

Είναι ντροπή το ότι συμπεριφέρονται κατ’ αυτόν τον τρόπο  συμπεριφέρονται κατά τρόπο πολύ πολύ επικίνδυνο και πρέπει κάτι να γίνει γι αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ απηχώντας έτσι και τις δηλώσεις της Αμερικανίδας πρέσβη στον ΟΗΕ, Νίκι Χέιλι, η οποία έκανε λόγο για χρήση των στρατιωτικών δυνάμεων της Αμερικής σε περίπτωση που η κατάσταση εκτραπεί περαιτέρω.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο της Πολωνίας, Αντρέι Ντούντα, και ερωτηθείς για το αν σκοπεύει να αναλάβει στρατιωτική δράση κατά της Βόρειας Κορέας, τόνισε πως υπό συζήτηση βρίσκονται αυστηρές απαντήσεις, χωρίς όμως να προχωρήσει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

«Όσον αφορά τη Βόρεια Κορέα, δεν ξέρω, θα δούμε τι θα συμβεί». «Σκεφτόμαστε μερικά πολύ αυστηρά πράγματα. Αυτό δεν σημαίνει πως θα τα κάνουμε πράξη. Δεν βάζω κόκκινες γραμμές», εξήγησε.
«Καλώ όλες τις χώρες να αντιμετωπίσουν αυτή την παγκόσμια απειλή και να δείξουν δημοσίως στη Βόρεια Κορέα ότι υπάρχουν επιπτώσεις για την πολύ, πολύ κακή συμπεριφορά της», τόνισε.

πηγη: www.cnn.gr