Τζανακόπουλος για Ρέγκλινγκ: Προσήλωση όλων στην προσπάθεια για ολοκλήρωση του προγράμματος

Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του Κλάους Ρέγκλινγκ ότι δουλεύουν πολύ καλά με τον κ. Τσακαλώτο, όμως κάποιοι άλλοι υπουργοί ορισμένες φορές αμφισβητούν συγκεκριμένες αποκρατικοποιήσεις, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος επισήμανε ότι επενδύσεις δεν είναι μόνο οι ιδιωτικοποιήσεις και ότι έχουμε εκατοντάδες επενδυτές που περίμεναν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ώστε να ξεκινήσουν μια σειρά από πρότζεκτ (ενέργεια, τουρισμός, μεταφορές) και αυτές θα τις δούμε να παράγουν τα αποτελέσματα τους.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας έστειλε το μήνυμα ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στην προσπάθεια να ολοκληρώσει με επιτυχία το ελληνικό πρόγραμμα. Αφ ης στιγμής η αξιολόγηση έχει ολοκληρωθεί και η κυβέρνηση έχει υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της με βάση τη συμφωνία του Αυγούστου 2015, τέτοιου τύπου παρεμβάσεις εκ μέρους των θεσμών δεν εξυπηρετούν τίποτα, υπογράμμισε.

Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να είμαστε όλοι προσηλωμένοι και εποικοδομητικοί στην προσπάθεια για επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος. «Όλα τα άλλα είναι εκ περισσού», είπε και πρόσθεσε ότι «δεν μπορούν οι θεσμοί λοιπόν να προχωρούν σε τέτοιου τύπου σχόλια για τα εσωτερικά της ελληνικής πολιτείας. Ο καθένας στα του οίκου του». Συμπλήρωσε ότι χρειάζεται ψυχραιμία και ηπιότητα και να καταλάβει και ο κ. Ρέγκλινγκ ότι στην Ευρώπη υπάρχει δημοκρατία.

πηγη:www.zougla.gr