Τζανακόπουλος για πλειστηριασμούς: Η α’ κατοικία προστατεύεται πλήρως

Είναι διαφορετικό να εκπλειστηριάζονται βίλες αξίας 1 εκατ. ευρώ και διαφορετικό η πρώτη κατοικία μιας λαϊκής οικογένειας. Πρόκειται για πλειστηριασμούς με υψηλότατα ποσά χρέους, και υψηλότατες αξίες των ακινήτων. Αυτό πρέπει να το λάβουν υπόψη τους οι πολίτες που διαμαρτύρονται, δήλωσε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Δεν υπάρχει περίπτωση να βγει σε αναγκαστικό πλειστηριασμό καμία πρώτη κατοικία λαϊκής οικογένειας.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να προστατεύσει τους συμβολαιογράφους και τη διαδικασία των πλειστηριασμών και ταυτόχρονα να μην οξύνει τις εντάσεις.

«Μετά από διαπραγμάτευση, το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας δίνει τη δυνατότητα στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά να ρυθμίσουν τα χρέη τους και όσο διαρκεί η ρύθμιση η πρώτη κατοικία προστατεύεται», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Από αύριο το επίδομα στους πλημμυροπαθείς

Από αύριο ξεκινά η καταβολή του επιδόματος των 5.000 ευρώ στους πλημμυροπαθείς με κατάθεση στους λογαριασμούς των δικαιούχων, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος και πρόσθεσε ότι το επίδομα των 8.000 ευρώ στις επιχειρήσεις θα δοθεί αμέσως μετά την καταγραφή των ζημιών.

«Θα κλείσει χωρίς νέα μέτρα η αξιολόγηση»

Η αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς νέα δημοσιονομικά μέτρα για το 2018. Όλα όσα προβλέπονται στη διαδικασία της ολοκλήρωσης της τρίτης αξιολόγησης θα γίνουν έως τον Αύγουστο του 2018. Υπάρχει πιθανότητα να καταλήξουμε σε τεχνική συμφωνία έως το Eurogroup της 4ης Δεκεμβρίου. Σε κάθε περίπτωση τον Ιανουάριο θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της 3ης αξιολόγησης, εκτίμησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μετά την έξοδο από την επιτροπεία τον Αύγουστο του 2018, θα υπάρχουν πολύ μεγαλύτερα πεδία ελευθερίας από όσα υπάρχουν σήμερα. Έχουν προβλεφθεί φοροελαφρύνσεις από το 2018 και μετά, ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος.

«Δεν υπάρχει πλέον ενδιαφέρον από τη Σαουδική Αραβία»

Η σκανδαλολογική τοξική συζήτηση που προκάλεσε η ΝΔ με ευθύνη και του αρχηγού της, καθοδηγούμενη από συγκεκριμένα εκδοτικά συμφέροντα, θεωρείται για εμάς λήξασα, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Εκ μέρους της Σαουδικής Αραβίας δεν υπάρχει πλέον ενδιαφέρον, και περιμένουμε και την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την επιβολή εμπάργκο πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία, είπε, αναφερόμενος στην υπόθεση της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία, ο κ. Τζανακόπουλος.

www.madata.gr