Στάσεις εργασίας σε Προαστιακό-Μετρό τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου

Τρίωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου, μεταξύ 10πμ με 1μμ αποφάσισαν ομόφωνα, να πραγματοποιήσουν τα δυο σωματεία εργαζομένων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ (ΠΕΠΕ και ΠΕΠ – ΤΡΑΙΝΟΣΕ).

«Η στάση εργασίας γίνεται στη μνήμη των δυο συναδέλφων και του συμπολίτη μας που έχασαν την ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Άδενδρο. Αγωνιζόμαστε για την άμεση ολοκλήρωση των έργων υποδομής (τηλεδιοίκηση – φωτοσήματα) για να έχουμε ακόμα πιο ασφαλή και γρήγορα τρένα στην Ελλάδα, στην υπηρεσία του επιβατικού κοινού. Ο σιδηρόδρομος ήταν, είναι και παραμένει το ασφαλέστερο μέσο μεταφοράς στην χώρα μας», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Εν τω μεταξύ, νέα στάση εργασίας στο Μετρό, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί εξήγγειλαν και οι εργαζόμενοι για την ίδια μέρα, Δευτέρα 13 Νομεβρίου.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους, «οι εργαζόμενοι στο Μετρό απαντάμε άμεσα και συνεχίζουμε το πρόγραμμα των δράσεων μας με στάση εργασίας τη Δευτέρα 13/11/17 από την έναρξη της λειτουργίας έως τις 9 η ώρα το πρωί. Προχωράμε άμεσα και δυναμικά για να μην τους επιτρέψουμε να βάλουν τις αστικές συγκοινωνίες στον πάγκο του κέρδους και της ιδιωτικοποίησης».

Επίσης, το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Αττικό Μετρό έχει εξαγγείλει 24ωρη απεργία για την ερχόμενη Πέμπτη 16 Νοεμβρίου.

 

πηγη: www.madata.gr