Σε συναγερμό η ΕΛΑΣ για το Πολυτεχνείο. Συλλήψεις, προσαγωγές, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σε συναγερμό η ΕΛΑΣ για το Πολυτεχνείο. Συλλήψεις, προσαγωγές, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Ανησυχία επικρατεί στην ΕΛ.ΑΣ. ύστερα και από την κατάληψη του Πολυτεχνείου από αντιεξουσιαστές, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του το «Φεστιβάλ Εξέγερσης» με συμμετοχή και αλλοδαπών αντιεξουσιαστών από Γαλλία, Ελβετία ακόμα και με την συμμετοχή Αλβανών που μένουν στην χώρα, σύμφωνα με πληροφορίες της Ασφάλειας.

Μάλιστα, έφτασαν στο σημείο χθες και μέσω γνωστής ιστοσελίδας του αντιεξουσιαστικού χώρου να κάνουν ανοιχτό κάλεσμα για παροχή τροφίμων, νερού και «πολεμοφοδίων» δίνοντας την εντύπωση έως βεβαιότητα πλέον ότι ετοιμάζονται για μάχη… με άγνωστη διάρκεια

Δρακόντεια λοιπόν και πιο αυστηρά ακόμα και από πέρυσι είναι τα μέτρα που λαμβάνει η ΕΛ.ΑΣ. για την φετινή επέτειο των εορτασμών για το Πολυτεχνείο, ειδικά εξαιτίας και της αδυναμίας που επέδειξαν οι Πρυτανικές Αρχές και οι φοιτητικές νεολαίες να περιφρουρήσουν τον χώρο.

Πέρυσι μπορεί η συγκυρία να ήταν η επίσκεψη του πρώην Αμερικανού Προέδρου Ομπάμα, τώρα όμως είναι μία εποχή με πολύ τεταμένη ατμόσφαιρα στα Εξάρχεια και συλλήψεις γύρω από την τρομοκρατία και τρομοκρατικά χτυπήματα που έχουν προηγηθεί και αυτό από μόνο του κάνει τους αστυνομικούς να ανησυχούν πολύ και να λαμβάνουν αυστηρά μέτρα.

Σαν να μην έφταναν αυτά λοιπόν, οι αντιεξουσιαστές μέσω ιστοσελίδας του χώρου, έχουν προχωρήσει ακόμα και σε κάλεσμα των κατοίκων των Εξαρχείων, στο να τους βοηθούν, να αφήνουν ανοιχτές τις ταράτσες στις πολυκατοικίες τους, να τους παράσχουν παλιά αντικείμενα για οδοφράγματα ακόμα και να ρίχνουν γλάστρες από τα μπαλκόνια τους εναντίον των αστυνομικών…

Οι εντολές που έχει η Αστυνομία είναι σε κάθε περίπτωση να μην επιτραπεί να εκδηλωθούν επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας και να γίνει προσπάθεια αν αυτά εκδηλωθούν να περιοριστούν στην πολύπαθη περιοχή των Εξαρχείων.

Οι διμοιρίες της Χαριλάου Τρικούπη θα έχουν πρόσθετη υποστήριξη και οι σκοποί πλέον φέρουν αλεξίσφαιρα γιλέκα και εξάρτηση των ΕΚΑΜ, με αφορμή την πρόσφατη ένοπλη επίθεση σε βάρος τους.

Συνολικά υπολογίζεται ότι θα συμμετάσχουν περίπου 5.000 αστυνομικοί όλων των ειδικοτήτων και διαφόρων Υπηρεσιών στα μέτρα, με τα οποία επιφορτίζεται κυρίως των σύνολο των δυνάμεων των ΜΑΤ, των ΥΜΕΤ, της ΟΠΚΕ και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., άντρες της Τροχαίας και βεβαίως σχεδόν το σύνολο των αντρών της Ασφάλειας που θα επιτηρούν και θα προβαίνουν σε ελέγχουν ύποπτων ατόμων και προληπτικές προσαγωγές σε νευραλγικά σημεία, ενώ λόγω των προβλημάτων που εκδηλώθηκαν στην Δυτική Αττική από την κακοκαιρία έχουν ήδη αποδεσμευθεί κάποιες δυνάμεις και έχουν μεταφερθεί εκεί.

Πρόσθετα, όπως και κάθε άλλη φορά θα υπάρχει διαρκής κάλυψη από αέρος με ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. που θα μεταφέρει εικόνα σε πραγματικό χρόνο στο κέντρο επιχειρήσεων, στο οποίο θα βρίσκονται και εισαγγελείς.

Ανάλογα αυστηρά είναι τα μέτρα που θα ληφθούν στην Θεσσαλονίκη και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Συλλήψεις και προσαγωγές υπόπτων

Χθες το βράδυ δύο νεαροί 27 και 31 ετών αντίστοιχα συνελήφθησαν από άντρες της διμοιρία των ΜΑΤ στη συμβολή των οδών Διδότου και Ιπποκράτους γιατί εξύβρισαν απρόκλητα τους αστυνομικούς, ενώ από τη μία τα ξημερώματα έως τις τέσσερις, προσήχθησαν εξαιτίας της ύποπτης συμπεριφοράς τους από τις οδούς Πατησίων και Μάρνη, Χαριλάου Τρικούπη, Διδότου και Ιπποκράτους, συνολικά 8 άτομα. Από αυτούς ο ένας είναι ένας 18χρονος Ελβετός και οι υπόλοιποι Έλληνες.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων για την «44η Επέτειο του Πολυτεχνείου», πραγματοποιούνται από χθες έως και σήμερα έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έως την Πλ. Κάνιγγος.

Οι κυκλοφοριακές αυτές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν και την Παρασκευή 17-11-2017 κατά την ημέρα διεξαγωγής της πορείας, οπότε θα επεκταθούν στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.

Οι παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Ακόμη, σύμφωνα με Απόφαση της «Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.», θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (Λεωφορεία – Τρόλεϊ).

Από τη Διεύθυνσή Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Από την Τροχαία παρακαλούνται οι οδηγοί έως και την Παρασκευή 17-11-2017, να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, της διαδρομής της πορείας και πέριξ της Πρεσβείας των Η.Π.Α., καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

 

πηγη: www.madata.gr