Σεισμός 6,5 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες – Ένας νεκρός

Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τις Φιλιππίνες

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε σήμερα στις κεντρικές Φιλιππίνες με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του τουλάχιστον ένας άνθρωπος και να προκληθούν ζημιές σε πολλά σπίτια και σε υποδομές, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Το Ινστιτούτο Ηφαιστειολογίας και Σεισμολογίας των Φιλιππίνων (PHIVOLCS) ανακοίνωσε πως αναμένονται μετασεισμοί, αλλά απέκλεισε το ενδεχόμενο να σημειωθεί τσουνάμι μετά τον σεισμό αυτό των 6,5 βαθμών που έγινε διαίτερα αισθητός στις πόλεις Τζάρο και Κανάνγκα της επαρχίας Λέιτε.

Η βουλευτής της εν λόγω επαρχίας Λούσι Τόρες-Γκόμες δήλωσε ότι έχει επιβεβαιωθεί πως ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και πως η Κανάνγκα έχει «πληγεί σοβαρά», σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Υπάρχουν ρωγμές στους δρόμους και σε μερικές περιοχές αναφέρθηκαν κατολισθήσεις», δήλωσε η βουλευτής στο ANC News Channel, προσθέτοντας πως κατέρρευσε επίσης ένα κτήριο. «Οι μετασεισμοί είναι κι αυτοί αρκετά ισχυροί», δήλωσε.

Το αμερικανικό Παρατηρητήριο Γεωφυσικής (USGS) είχε ανακοινώσει νωρίτερα πως το μέγεθος του σεισμού ήταν 6,9 βαθμοί και πως έπληξε την περιοχή νοτιοδυτικάτης πόλης Τακλομπάν, μία από τις περιοχές που είχαν πληγεί περισσότερο το 2013 από έναν τυφώνα.

Η δήμαρχος της Τακλομπάν, η Κριστίνα Ρομουάλντες, δήλωσε πως δεν έχει πληροφορίες για θύματα ή ζημιές στην περιοχή τηs

πηγη: www.newsbomb.gr