Πύρινη κόλαση! Κάηκαν σπίτια στη Μάνη – Φωτιές σε Φθιώτιδα και Βοιωτία [pics]

Πολλαπλή μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες σε αρκετούς νομούς της χώρας. Αναζωπύρωση στη Μάνη, καλύτερη η εικόνα στην Κεφαλονιά. Μέτωπα και σε Βοιωτία, Φθιώτιδα.

Στην Ανατολική Μάνη η φωτιά που μαίνεται από χθες, στην περιοχή Πύρριχος και που το μεσημέρι είχε τεθεί υπό έλεγχο αναζωπυρώθηκε.

Η φωτιά προήλθε από αναζωπύρωση πυρκαγιάς που είχε ξεσπάσει το πρωί του Σαββάτου στον Πύρριχο Λακωνίας η οποία είχε τεθεί υπό μερικό έλεγχο το μεσημέρι. Ωστόσο η φωτιά φούντωσε ξανά και πέρασε στην περιοχή Χιμάρα και μετά στον Κότρωνα.

Περίπου στις 19:00 το απόγευμα εκδηλώθηκε φωτιά και στον Παρασυρό η οποία κατευθύνεται προς το Σκουπάρι. Οι περιοχές αυτές βρίσκονται κοντά στην Κοτρώνα

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική κάποια σπίτια έχουν ήδη καεί, ενώ η πυροσβεστική επιχειρεί πλέον και μέσα σε αυλές σπιτιών.

Στην περιοχή επιχειρούν 23 οχήματα, 60 πυροσβέστες και 54 πεζοπόρα τμήματα ενώ νωρίτερα μετείχαν στην προσπάθεια κατάσβεσης και δύο αεροσκάφη PZL.

Σύμφωνα με το δελτίο του Star ηλικιωμένοι κάτοικοι από γειτονικούς οικισμούς απομακρύνθηκαν από την περιοχή.

Οι κάτοικοι λόγω και του πυκνού καπνού εχουν κατευθυνθεί στο λιμανι του Γυθειου. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit.gr πλοία του λιμενικου περιμένουν εντολη απο την Γ.Γ πολιτικής προστασίας για να τους μεταφέρουν

Αναμένεται να δοθεί ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, καθώς οι άνεμοι που πνέοουν είναι ισχυροί και εμποδίζουν το έργο της κατάσβεσης.

 

Στη Φθιώτιδα, φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής, σε δασική έκταση ανάμεσα στα χωριά Ροβολιάρι και Τσούκα.
Σύμφωνα με το lamiareport.gr, η φωτιά πήρε γρήγορα έκταση λόγω του αέρα, ενώ το δύσβατο σημείο στο οποίο βρίσκεται κάνει ακόμα πιο δύσκολο το έργο της πυροσβεστικής, η οποία έχει σπεύσει στο σημείο με ισχυρές δυνάμεις. Επί τόπου επιχειρούν 12 πυροσβέστες, 6 οχήματα ενώ νωρίτερα επιχειρούσαν από αέρος και 2 Α/Φ Canadair και 2 Α/Φ PZL.
Άλλη μια πυρκαγιά μαίνεται και σε αγροτοδασική έκταση στο Μαυρομάτι Αλιάρτου στη Βοιωτία. Επιχειρούν 22 πυροσβέστες, 9 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο και 2 Α/Φ Canadair..
Η εικόνα είναι καλύτερη στη φωτιά της Αγίας Ειρήνης στην Κεφαλονιά. Αυτή την ώρα δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, ενώ επί τόπου επιχειρούν 18 πυροσβεστες, 7 οχήματα καθώς και 8 άτομα πεζοπόρο ενώ αναμένεται να προστεθούν αλλα 9 σε λιγο
πηγη:www.newsit.gr