Θρίλερ στις Φιλιππίνες: Τζιχαντιστές πήραν ομήρους παιδιά

Ευτυχώς το θρίλερ με την ομηρία μαθητών από τζιχαντιστές τρομοκράτες σε σχολείο των Φιλιππίνων είχε αίσιο τέλος. Η ομηρία κράτησε λίγες ώρες και δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα.

Ένοπλοι αντάρτες εισέβαλαν νωρίς το πρωί της Τετάρτης σε σχολείο στα νότια της χώρας και κράτησαν ομήρους πολλούς μαθητές.

Περίπου 300 ένοπλοι επιτέθηκαν στο σχολείο που βρίσκεται στην πόλη Πιγκαουγιάν, στο νησί Μιντανάο και πήραν στους μαθητές ομήρους. Ανάμεσα στους δράστες ήταν μέλη της ισλαμιστικής οργάνωσης BIFF που δρα στην περιοχή.

Υπήρξε ανταλλαγή πυρών με τις στρατιωτικές δυνάμεις, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία αναφορά για τραυματισμούς. Λίγη ώρα μετά την εισβολή, οι αντάρτες έφυγαν από το σχολείο και οι μαθητές απελευθερώθηκαν.

“Έχει ήδη επιλυθεί. Οι αντάρτες υποχώρησαν και δεν βρίσκονται στο σχολείο. Το σχολείο είναι ασφαλές” δήλωσε ο ταξίαρχος Ρεστιτούτο Παντίλα. Παράλληλα, τόνισε ότι ο στρατός διερευνά εάν οι αντάρτες κρατούν ομήρους πέντε πολίτες, ενώ όλα τα παιδιά έχουν απελευθερωθεί.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος του στρατού είχε δηλώσει ότι οι άμαχοι που βρίσκονταν στην περιοχή του σχολείου, μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο, καθώς έγινε ανταλλαγή πυρών μεταξύ των ανταρτών και του στρατού.

πηγη:www.newsit.gr