Ηλεκτρονικό εισιτήριο: Ουρές και ταλαιπωρία – Μαυραγάνης: Μην περιμένετε, θα δοθεί παράταση

Ατελείωτες ουρές στα γκισέ και απίστευτη ταλαιπωρία για τους πολίτες που θέλουν να προμηθευτούν τις ηλεκτρονικές κάρτες για την μετακίνησή τους με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Και η σημερινή εικόνα σε σταθμούς μετρό ή ΗΣΑΠ είναι αποκαρδιωτική με τις ουρές να εξακολουθούν να είναι τεράστιες, ενώ ο χρόνος αναμονής είναι τουλάχιστον 3 ώρες.

Πάντως, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» κάλεσε τον κόσμο να μην στήνεται στις ουρές στα εκδοτήρια. Αυτό που πρέπει να κάνουν είπε είναι να πηγαίνουν και να αφήνουν τον φάκελο με τα στοιχεία τους και η κάρτα θα τους επιστραφεί σπίτι τους από κούριερ σε τρεις εργάσιμες ημέρες.

Αναφερόμενος στους πολίτες που έχουν κάρτα απεριορίστων, η οποία κανονικά λήγει σήμερα (31.10.2017), ο κ. Μαυραγάνης πρότεινε μια άλλη λύση: να βγάλουν προσωρινά μια μη προσωποποιημένη κάρτα, η οποία φορτίζεται και ηλεκτρονικά ακόμα και μέσα από το oasa.gr.

Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι η κάρτα απεριορίστων που λήγει σήμερα, θα εξακολουθεί να έχει ισχύ έως τις 5 Νοεμβρίου ή έως τις 15, αν ο κάτοχός της έχει χρησιμοποιήσει το σύστημα φακέλου. Δεν απέκλεισε, επίσης, αν χρειαστεί να δοθεί και νέα παράταση.

Υπενθυμίζεται ότι για την κατάθεση του φακέλου για την προσωποποιημένη κάρτα, υπάρχει περιθώριο κατάθεσης των εγγράφων έως τις 15 Νοεμβρίου, τουλάχιστον.

Παράλληλα, ο υφυπουργός ανακοίνωσε ότι έχει δοθεί εντολή να εκδοθούν σιγά σιγά και μονά εισιτήρια. Η διαδικασία αυτή θα χρειαστεί μια εβδομάδα με 10 μέρες. Επίσης, μέσα στις επόμενες μέρες ο ΟΑΣΑ θα πάρει απόφαση και για την ανταλλαγή εισιτήριων.

Τα παλιά εισιτήρια, θα ακυρώνονται και μετά την 1η Νοεμβρίου, είπε ο Νίκος Μαυραγάνης.

 

πηγη: www.madata.gr