Εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών: Αποτελεί «δεύτερη ευκαιρία» για τους επιχειρηματίες;

ΣΕ 10 ΗΜΕΡΕΣ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΣΧΕΡΕΙΑ

Πολλά έχουν ειπωθεί αναφορικά με τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών των επιχειρήσεων και για το κατά τελικά δίνει «ανάσα» σε εκείνους τους επιχειρηματίες που «πνίγονται» στα χρέη! Ο δικηγόρος, Δημήτρης Αναστασόπουλος αναλύει στο Newsbomb.gr όλες τις θετικές και αρνητικές πτυχές του μηχανισμού.

Συνέντευξη στην Αμέλια Αναστασάκη

 

Ο νέος νόμος δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις που έχουν οφειλές προς ιδιώτες, Τράπεζες και Δημόσιο να τις ρυθμίσουν συνολικά με γνώμονα την βιωσιμότητα της επιχείρησης, αλλά και το συμφέρον των πιστωτών. Αυτό που προβληματίζει ιδιαίτερα, όπως περιγράφει στο Newsbomb.gr, ο δικηγόρος, Δημήτρης Αναστασόπουλος είναι, τα πολλά και απαιτητικά κριτήρια ένταξης αν και τελικά οι επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, τα καλύπτουν…

Ο δικηγόρος, Δημήτρης Αναστασόπουλος τονίζει στο Newsbomb.gr ότι, «το σημαντικό σημείο στο νέο νόμο είναι να συνεργαστούν όλοι. Και το δημόσιο και οι τράπεζες και οι επιχειρήσεις».

Ποιοι εντάσσονται

Εντάσσονται φυσικά πρόσωπα με πτωχευτική ικανότητα (ατομικές επιχειρήσεις-έμποροι) και κάθε νομικό πρόσωπο (εταιρείες) το οποίο αποκτά εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα και έχει φορολογική κατοικία στην Ελλάδα.

Ποιες οφειλές ρυθμίζονται

Ρυθμίζονται οφειλές προς τράπεζες (ακόμη και αν τελούν υπό εκκαθάριση), Ελληνικό Δημόσιο, Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης και τρίτους που έχουν απαιτήσεις κατά του οφειλέτη.

Περαιτέρω ρυθμίζονται οφειλές, οι οποίες προέρχονται από την άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας, είτε αποτελούν οφφειλές από άλλη αιτία, εφόσον η ρύθμιση κρίνεται από τους συμμετέχοντες στη διαδικασία απαραίτητη για τη βιωσιμότητα του οφειλέτη.

Δεν υπάγονται οφειλές που έχουν γεννηθεί μετά την 31η Δεκεμβρίου του 2016.

Ο δικηγόρος, Δημήτρης Αναστασόπουλος αναλύει στο Newsbomb.gr και στο παρακάτω βίντεο, όλες τις προϋποθέσεις ένταξης, τα κριτήρια, τα βασικά σημεία του μηχανισμού αλλά και όλα τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει ένας επιχειρηματίας που βρίσκεται σε οικονομική δυσχέρεια.

 

πηγη:www.newsbomb.gr