Βρυξέλλες: Ο βομβιστής φώναξε «ο Αλλάχ είναι μεγάλος» πριν τον εξουδετερώσουν

Κατά πληροφορίες πυροδότησε εκρηκτικό μηχανισμό που είχε σε βαλίτσα – Πιστεύεται ότι ήταν και ζωσμένος με εκρηκτικά – Άγνωστη η ταυτότητά του – «Είναι τρομοκρατική επίθεση» ανακοίνωσε η εισαγγελία

Ο τρόμος επέστρεψε στις Βρυξέλλες το βράδυ της Τρίτης όταν ένας άνδρας ενεργοποίησε εκρηκτικό μηχανισμό μέσα στο σταθμό των τρένων στην Grand Place.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, μάλιστα, πριν να ενεργοποιήσει τα εκρηκτικά ο αγνώστων στοιχείων τρομοκρατής φώναξε στα αραβικά «Αλλάχ ακμπάρ» (σ.σ. ο Αλλάχ είναι μεγάλος).

«Κατέβηκα στον σταθμό. Κάποιος έκανε φασαρία. Τελικά φώναξε “Αλλάχ ακμπάρ” και ενεργοποίησε τα εκρηκτικά που είχε σε μια βαλίτσα» περιέγραψε τη στιγμή της επίθεσης ένας εργαζόμενος στον σταθμό.

«Εγώ βρισκόμουν πίσω από έναν τοίχο όταν σημειώθηκε η έκρηξη. Δεν ήταν πολύ μεγάλη αλλά ο αντίκτυπός της ήταν πολύ μεγάλος. Ο κόσμος άρχιζε να τρέχει να ξεφύγει» πρόσθεσε ο ίδιος άνδρας.

Άλλος αυτόπτης μάρτυρας μάλιστα τράβηξε μια φωτογραφία στην οποία φέρεται να απεικονίζεται η φλόγα που προκλήθηκε από την πυροδότηση των εκρηκτικών του τρομοκράτη.

http:www.protothema.gr